Obeležen dan opštine u Ražnju

SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE RAŽANj – 13. oktobar


U petak, 13. oktobra 2023. godine svečano je obeležen Dan opštine Ražanj. Obeležavanje ovako bitnog dana za opštinu Ražanj – dan kada je teritorija opštine Ražanj oslobođena u Drugom svetskom ratu započet je polaganjem venca na spomen obeležju borcima palim u oslobodilačkim ratovima od strane Jelice Milenković i Nemanje Milosavljević.

Nakon polaganja venca program je nastavljen Svečanom akademijom u sali Doma kulture Ražanj tradicionalno, himnom „Bože pravde“ i obraćanjem predsednika opštine gospodina Dobrice Stojkovića.

Svojim dolaskom na ovu svečanost čast opštini učinio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, gospodin Čedomir Rakić koji je opštini na poklon doneo 20 laptop računara. Svečanosti su prisustvovali i brojni gosti, Episkop kruševački gospodin David, načelnik Nišavskog upravnog okruga gospodin Predrag Babović,predsedici opština sa svojim saradnicima, predsednik Osnovnog suda u Aleksincu, Komandat Rasinske brigade, načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu i ostali gosti.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa jednogodišnjim radom lokalne samouprave, važnim aktivnostima, ulaganjima i ključnim događajima u protekloj 2022. godini i tokom 2023. godine kratkim petnaestominutnim filmom.

Za poseban doprinos u organizaciji kulturno-umetničkih manifestacija predsednik opštine gospodin Dobrica Stojković uručio je Zahvalnice KUD-u „Sava Jeremić“ iz Ražnja, KUD-u „Vidovdanski vez“ iz Smilovca i KUD-u „Vitoševac“ iz Vitoševca. Pohvale su dodeljene Daliboru Đorđeviću iz Rujišta, najboljem studentu u klasi Kriminalističko-policijskog univetziteta Beograd i Slobodanu Živanoviću iz Mađera, Ktitoru crkve montažnog tipa, posvećene Svetom prvomučeniku i Arhiđakonu Stefanu u Mađeru.