Obeležen dan opštine u Ražnju

Svake godine 13. oktobra u opštini Ražanj obeležava se “Dan opštine”. Tog dana, pre tačno 78 godina teritorija Ražanja oslobođena je od fašističke okupacije u drugom svetskom ratu.

Svečanost povodom Dana opštine ove godine započeta je polaganjem venaca palim borcima za slobodu u gradskom parku, zatim je nastavljena svečanom sednicom u sali Doma Kulture na kojoj je puštena kratka prezentacija o jednogodišnjem radu lokalne samouprave, značajnim aktivnostima, ulaganjima i događajima u protekloj 2021. godini i tokom 2022. godini. Pored prezentacije uručene su plakete i zahvalnice ustanovama i pojedincima za doprinos i razvoj opštine.

Za počasnog građanina opštine Ražanj proglašen je prof. dr Milovan Bojić poznati srpski lekar, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i nekadašnji potpredsednik Vlade Republike Srbije. Profesoru dr Bojiću predsednik opštine Ražanj gospodin Dobrica Stojković uručio je najviše opštinsko priznanje “Počasni građanin opštine Ražanj” za rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu Ražanj.

 Za poseban doprinos od značaja za opštinu Ražanj zahvalnicu je dobila niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Pohvalu i novčanu nagradu dobio je mladi gimnazijalac Nikola Stambolić, osvajač prvog mesta na Državnom takmičenju iz fizike i trećeg mesta na matematičkom turniru srpskih srednjih škola, a nagradu je primila njegova sestra Jelena Stambolić.

Plaketa opštine Ražanj pripala je Novici Tončevu ministru bez portfelja u Vladi Republike Srbije i JP „Putevi Srbije“ za izuzetan podsticaj rastu i razvoju privrede i društva opštine, kao i za poseban doprinos na afirmaciji opštine Ražanj.

Sednica je završena nastupima mladih talentovanih učenika Osnovne muzičke škole “Vladimir Đorđević” iz Aleksinca izdvojenog odeljenja u Ražnju.